Register
اعلانات مبوبه


مطبخ حلويات سلطات معجبنات حلويات مشروبات مطبخ مطبخ منال العاب مطبخ مطبخ لك مطبخ حواء العاب طبخ مطبخ مطبخ منال العالم مطبخ الشيف رمزي مطبخ اسامة مطبخ مطايب مطبخ باربي ألعاب مطبخ العاب مطبخ باربي مطبخ لكي ادوات مطبخ مطبخ العربي مطبخ عربي مطبخ اطايب تصميم مطبخ مطبخ اسامة السيد مطبخ سيدتي صور مطبخ ديكورات مطبخ برادي مطبخ

العودة   منتديات جراح > المنتديات القديمة > منتديات حواء > مطبخ حلويات سلطات معجبنات حلويات مشروبات



دجاج كنتاكي – تحضر الدجاج كنتاكي – دجاج كنتاكي2011

مطبخ حلويات سلطات معجبنات حلويات مشروبات


إضافة رد
 
أدوات الموضوع
قديم 04-25-2011, 02:06 AM   #1
متميز لهذا الشهر
 
تاريخ التسجيل: Apr 2011
المشاركات: 1,534
معدل تقييم المستوى: 59
آسف على الإزعاج will become famous soon enough
Icon24 دجاج كنتاكي – تحضر الدجاج كنتاكي – دجاج كنتاكي2011


المكونات:
  1. فرخة كاملة (2كيلو جرام) مقطعة اللى ثمانى قطع .
  2. 1/2 كيلو فيلية صدور فراخ.
  3. عبوة لبن رايب (1/4 لتر) انا اخترت المراعى .
  4. دقيق ابيض فاخر.
  5. ملح.
  6. فلفل اسمر حب.
  7. قرنفل مسمار مش مطحون.
  8. شطة.
  9. بابريكا.
  10. حقنة.
  11. مياة مثلجة.
  12. بصل بودر.
  13. ثوم بودر.
  14. جنزبيل بودر.
  15. اعشاب (مردقوش – زعتر – روزمارى – طرخون – ورق لورا – جنزبيل طازج).
  16. سكر.
  17. ملعقة صغيرة خل ابيض.
  18. مقلاة او كما تدعى FRYER .
اليكم الطريقة فتوكاتى;
جهزى الفرخة والحقنة ومعجون الشطة معجون الشطة دة هتعملية ازاى اقولك تجيبى معلقة كبيرة شطة بودر حارة مع نص معلقة بابريكا وتحليها بشوية ماية .بعد كدة هتقطعى الفرخة 8 قطع وتشيلى الهيكل والكبد والقوانص للسلق علشان الرز يا حلوين.

بعد ما قطعنا نحقن قطع الفراخ بالشطة تجيبى الحقنة وتشيلى الابرة ترميها وتحقنى بين العظم واللحم ازاى هتجيبى اى طرف مدبب معلقة او سكينة وتعملى فتحة غويطة بين العظم واللحم وتدخلى الحقنة وتحقنىيها شطة اوك زى اللى ف الصورة دى بصى كدة.

وميمنعش تحقنى تحت الجلد بس شوية صغيرين ومش تنسى تحقنى الجناح كمان حلو اوى بصى اى مفصل يقابلك احقنية .بعد ما حقنا نعمل اية هه يالا نشوف .
هنقطع فيلية صدور بالطول ونحطهم مع قطع الفراخ اللى احنا حقناها شطة علشان هنعمل منها فيلية كرسبى للرز وندخل شوية برضة جوة الرز هنبقى نشوف موضوع الرز دة.بس قطع الفيلية دى مش تحقنيها حاجة سبيها زى ما هي اوك .
هنحط اللبن الرايب .
تيجى نشوف هنعمل اية بعد كدة يالا بينا.

اهم خطوة حبايبى هنغلفها ونحطها فى الثلاجة لمدة لا تقل عن اربع ساعات اوك.
والخطوة اللى بعدها هى الاهم بصوا كدة.هنطلعها من اللبن الرايب ونصفيها اوك ونشوف اية هو الاهم.

هنحضر التوابل دى يا حلوين
  1. 2 ملعقة كبيرة ملح.
  2. 1 ملعقة صغيرة سكر.
  3. 1 ملعقة صغيرة خل ابيض.
  4. 2 ملعقة ثوم بودر.
  5. 1 ملعقة بصل بودر .
  6. 1 قطعة جنزبيل فريش مقشر.
  7. 1 ملعقة فلفل اسمر حب.
  8. 4 حبات قرنفل مسمار.
  9. 4 ورقات لورا وعود روز مارى .
بعد كدة هنعمل اية بصوا معايا ;هنحط دة كلة فى الماية المتلجة وعلى التلاجة عدل لمدة اربع ساعات تانين مش تزهقوا المهم انكم تستمتعوا.
بعد كدة اية اللى هيحصلهنطلع الفرخة من ماية التوابل ونصفيها بعد ما الفراخ اتشبعت بالتوابل اوك حلو كدة نيجى بقى على القرمشة واليكم السر الذى لم يعد سرا بعد الان اتفرجوا كدة.

هنجيب الحاجات دى اللى هى اية بقى ;
  1. م/ص شطة حارة .
  2. م/ص بابريكا.
  3. م/ص ثوم بودر .
  4. م/ص جنزبيل بودر.
  5. م/ص فلفل اسمر مطحون.
  6. م/ص ملح.
  7. م/ص مشكلة من زعتر بودر على طرخون بودر على مردقوش بودر.
ونحطهم على3 كوب كبير دقيق ابيض.
وهنعمل خلطة اسمها تمبورة اكيد عارفينها بس هنا هتتعمل ازاى ماية متلجة اوى يستحسن يكون فيها تلج مع2 كوب دقيق ابيض.
الطبق الاخير دة فية اية فية القرمشة اللى هتخلى الفراخ كنتاكى كنتاكى اوك ودى هنعملها ازاى اقول ولا لا خلاص هقول مش تزعلو
هنجيب طبق فية دقيق ونشقشقة بشوية ماية متلجة وبعد كدة نفركة براحة بصوابعنا هتحسى انو قطع رقيقة كدة جوة الدقيق هتاخدى منة شوية وتحطيهم فى مصفاة وترجيها علشان تتخلصى من الدقيق الزيادة وترصيهم على ورقة والعملية دى بتتكرر كل شوية لانك بتحطى نقط ماية على دقيق كتير وتحطيهم فى المصفاة وهكذا بس معلومة مش تعملى كمية كبيرة من القرمشة وتسبيها ل على طول تحطى الفراخ فى الدقيق وبعد كدة سائل التمبور وبعدين القرمشةكلة ورا بعضة وبعدين فى الزيت مش تركنى حاجة والا كلة هيعجن
تعالى شوفى الصور دى كدة
فى الاول هوريكى القرمشة
نيجى للقلىهنسخن الزيت على 160 درجة

وهنقلى نص قليوالسرهنا انك تحطى الغطا لانة لما بيتعرض للهوا بيتلون من برة بس مش بيستوى من جوة والغطا عندى بيسمح بخروج البخار لان برضة لو البخار اتكتم بيحرق الحاجة
بعد ما قلينا نص قلية اية اللى هيحصل
هناخد الفراخ ونحطها فى التلاجة علشان ترتاح والمية اللى جوة اللحم تتوزع فى الانسجة تانى انا مش فاكرة ابنى قالى اية بالظبط بخصوص الحتة دى بس تتحط فى التلاجة مش اقل من ساعة او ممكن تسبيها فى التلاجة ووقت ما تحبى تقلى منها خدى منها واقلىبعد ما قعدت الوقت الكافى فى التلاجة نطلعها بقى علشان نقليها تانى علشان انا جعت يالا بيناودى اول قطعة يام يام

ودى بقى قطع الفيلية المقرمشة الحارة اللى هتتحط على الرز

نيجى بقى حبايبى للرزاولا الشوربة : 2 معلقة ملح – معلقة فلفل اسمر حب – 3 بصلات مدبس فيهم قرنفل وورق لورا – معلقة حبهان
فاكرين طبعا الجزء اللى هنعمل منة الشوربة اللى هو الرقبة والهيكل والكبد والقوانص اوك

عملنا الشوربة تعالو على الرز ومكوناتة
  1. 1/4 فيلية من اللى كان منقوع فى اللبن الرايب.
  2. معلقة شطة حارة .
  3. معلقة بابريكا.
  4. 3 بصلات متوسطين الحجم مقطعين قطع صغيرة .
  5. 2 فص ثوم متوسط مقطع قطع صغيرة .
  6. ملعقة صغيرة ملح.
  7. 1/2 كيلو رز.
  8. 2 ملعقة زبدة.
  9. 2 ملعقة صلصة حمراء مدوبين فى شوية ماية.
اليكم الطريقة
نحمر قطع اللحم فى الزبدة

ننشل قطع اللحم ونضع البصل لحد ما يدبل ونحط التوماول ما ريحة التوم تظهر حطى قطع الفراخ تانى وقلبىوبعدين نحط الرز والتوابل ونقلب

وبعدين نحط الصلصةوبعدين نحط الشوربة ونغطى ونسيبها على نار عالية لمدة دقيقتين ونهدى النار خالص لمدة 12 دقيقةيالا ناكل ريزو مع صوص باربكيو

نقول البطاطس شوفى يا فتوكتى هتروحى للست بتاعت الخضار وتقوليلها عايزة كيلو بطاطس بتاع القلى اوك تاخدى البطاطس تروحى على طول تقشريها وتغسليها وتنقعيها فى ماية ساقعة ومعلقة خل لمدة ساعة تصفى البطاطس وتنشفيها وتاخديها نص قلية وبعدين تفرزيها وتبقى تقلي منها وقت ما تحبى.
نيجى لطريقة سلطة كول سلو

ربع كرنباية +2 جزر+2 ملعقة سكر+بولا ماية ساقعة+2 ملعقة مايونيز+رشة ملح+رشة فلفل اسود+ملعقة خل ابيض
الطريقة
ننقع الكرنب والجزر فى الماية والسكر لمدة لا تقل عن ساعة فى التلاجةنقطعهم قطع صغيرة ….ثمنخلط المايونيز والخل والملح والفلفل ويفضل ان تبقى الكول سلو فى الثلاجة حتى يتركز الطعم اكثر واكثر وبالهنا والشفا
تعالو بقى نشوف بعض الصور الاكلةاية رايكم كنتاكى كنتاكى شوفوا كمان
على فكرة الفراخ حلوة اوى ومستوية 100/100 ولما اكلنا انتو لما بتاكلو فى كنتاكى بتلاقو اللحمة مستوية لحد العظم حتى تلاقو العظم مايل للون البنى شوية ودة اللى حصل معانا بجد انا مش مصدقة ابنى هو اللى فكر فى الموضوع وعلمهولى وانا من ساعتها مش حافظة غير الوصفة دى وانا وسط زمايلى واحكيلهم عن الوصفة بنسبها ليا الله حقى هههههههههههههه محدش يفتن واخيرا

آسف على الإزعاج غير متواجد حالياً   رد مع اقتباس
قديم 05-08-2011, 04:22 PM   #2
متميز لهذا الشهر
 
تاريخ التسجيل: Feb 2011
المشاركات: 3,500
معدل تقييم المستوى: 99
ديدي الدلوعة will become famous soon enough
افتراضي رد: دجاج كنتاكي – تحضر الدجاج كنتاكي – دجاج كنتاكي2011

عــوـآفًَي والله لـآعدمنـــــــآكـ ..~
ودي لك.."
../~


ديدي الدلوعة غير متواجد حالياً   رد مع اقتباس
إضافة رد

مواقع النشر (المفضلة)

عرب برامج
أدوات الموضوع
نكت

تعليمات المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

BB code is متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة
Trackbacks are متاحة
Pingbacks are متاحة
Refbacks are متاحة


اخر المواضيع

صور اجمل اطفال 2014 , Photos nicest kids 2014 @ الاندليف مهم للبشره , الاندليف وفوائده الصحيه , Alandleaf important ravenously @ اليقطين ومناعه الجسم , اليقطين يقوي المناعه , Pumpkin strengthens the immune system @ الارض الشوكي وفوائده , فوائد الارضي الشوكي للصحه العامه , Benefits spinal Ground fo @ الفلفل وفوائده , ما هي فوائد الفلفل , What are the benefits pepper @ البايا وفوائدها , فوائد البابايا الصحيه , Health benefits of papaya @ الرمان وفوائده , فوائد الرمان الطبيه , Medical benefits of pomegranate @ السفرجل وفوائده , فوائد السفرجل للصحه العامه , Quince benefits for public health @ الفستق وفوائده , فوائد الفستق للصحه , And benefits of pistachios @ الافوكادو , فوائد الافوكادو , Benefits of Avocados @ الشيكولاته والتوتر , الشيكولاته تقلل التوتر , Chocolate and tension @ الجاتوه بالفاكهه الحمراء , طؤيقه عمل الجاتوه بالفاكهه الحمراء , Brioche red fruit @ موس الفراوله , طريقه عمل موس الفراوله , Strawberry mousse @ جاتوه الزبده , طريقه عمل جاتوه الزبده , CAKES butter @ حلوي الجنه , طريقه تحضير حلوي الجنه , Candy paradise @ معمول ملوكي , طريقه تحضير معمول ملوكي , Applicable Kingly @ تارت التفاح , طريقه عمل تارت التفاح , Apple Tart @ مهلبيه بالسكر المحروق , طريقه تحضير مهلبيه السكر المحروق , Burnt Sugar Pudding @ تورته البسكويت , طريقه عمل تورته البسكويت , Torta biscuits @ ميني جاتوه جزر , طريقه عمل ميني جاتوه جزر , MINI CAKES Islands @




إعلانات مبوبة مجانية - وظائف كوم - وظيفة كوم - معاني الاسماء
Privacy And Policy
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd jraaa7
Adsense Management by Losha
بعض الحقوق محفوظه لمنتديات جراح

SEO by vBSEO